Opis szczepu
Blue Cheese to hybrydowy szczep marihuany, którego pochodzenie nie jest jasno określone.
Jest to roślina o średniej wysokości, która osiąga około 100-150 cm w zamkniętych pomieszczeniach i do 200 cm na zewnątrz. Charakteryzuje się gęstym, pachnącym aromatem i ciemnozielonymi liśćmi, pokrytymi kryształkami. Czas kwitnienia wynosi zwykle od 8 do 10 tygodni.
Blue Cheese to hybryda indica-sativa, która powstała przez skrzyżowanie szczepów Blueberry i Cheese. Jest to szczep pełnosezonowy, jego wzrost i kwitnienie zależą od pory roku i ilości światła słonecznego.
Odmiana jest stosunkowo łatwa w uprawie i nie wymaga specjalnych warunków, jednak aby uzyskać najlepsze plony, zaleca się stosowanie nawozów i kontrole wilgotności powietrza. Może dać duże plony, nawet do 600 g/m2 w zamkniętych pomieszczeniach i do 800 g/m2 na zewnątrz.
Blue Cheese jest znanym szczepem, ma intensywny aromat i smak, który przypomina zapach sera z nutami jagód. Działanie jest zwykle relaksujące i uspokajające, co sprawia, że jest często stosowany do łagodzenia bólu, stresu i bezsenności. Może również powodować euforię i wpływać na kreatywność.
Szczep jest oferowany przez wielu producentów i dostępny jest w wielu bankach nasion, takich jak Barney’s Farm, Royal Queen Seeds, czy Dinafem Seeds.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Relaks i odprężenie
- Szczęśliwość
- Senność
Działania lecznicze
- Stres
- Ból
- Lęk
Skutki uboczne
- Suchość ust
- Suchość oczu
- Oszołomienie
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Małe
Wysokość rośliny
100 - 200 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
700 g/m2
Czas kwitnienia
8-10 tygodni