Gosię Szakułę spotkaliśmy przy okazji WeedFestu. Jest to osoba, której przepisy zachwycają wszystkich entuzjastów konopi i dobrej kuchni. Poświęciła nam nieco czasu na rozmowę, której efekty możecie zobaczyć poniżej. Jeżeli interesuje Was kuchnia konopna, jest to pozycja absolutnie obowiązkowa.
Małgorzata Szakuła
Małgorzata jest autorką projektu Smiling Spoon – Konopie w kuchni. Jest on poświęcony promowaniu użycia produktów i ekstraktów z konopi w codziennej diecie. Oprócz receptur z konopiami, znajdziemy u niej merytoryczną wiedzę na temat konopi, odżywiania oraz zdrowe przepisy.
Promuje nie tylko kuchnie konopną, ale szeroko pojętą zdrową żywność – zwracanie uwagi na to, jakie produkty się kupuje, skąd one pochodzą, jakie zawierają substancje. Jeżeli chcesz wyeliminować śmieciowe jedzenie ze swojego talerza, Gosia i jej publikacje będą doskonałymi partnerkami na tej drodze.
Wywiad z Gosią Szakułą
Małgorzata odpowiedziała nam na kilka pytań:
- Skąd wzięło się jej zamiłowanie do konopi?
- Czy wykorzystuje konopie w kuchni domowej?
- Czy przepisy w książce są autorskie?
- Czy osoba bez doświadczenia w kuchni da radę odtworzyć jej przepisy?
- Gdzie można zdobyć składniki na dania konopne?
- Jak dania konopne działają na ludzki organizm?
Posłuchajcie jej opinii i przemyśleń w poniższym materiale wideo!