Olej CBD 5% – 10 ml
Krem z konopi na łuszczycę Hemp Care + CBD
Olej Konopny Tłoczony na Zimno Bio 250 ml – Biooli
HEMPLO.PL » Porównywarka marihuany » Przepisy i dania » Przepis na czekoladę z medyczną marihuaną. Jak ją zrobić?
Nie znamy nikogo, kto by nie lubił czekolady. Słodki, aromatyczny smak, rozpływający się w ustach… Czekolada mleczna, gorzka, z dodatkami, wybór jest naprawdę duży. Miłośnicy konopi starają się połączyć moc konopi indyjskich i słodycz czekolady. Dla pacjentów stosujących medyczną marihuanę jako terapię, podanie jej w formie jedzenia jest jednym ze sposobów wykorzystania potencjału kannabinoidów. Jak można tego dokonać? Prezentujemy dwa, niezwykle proste, przepisy na gorącą czekoladę oraz czekoladki z dodatkiem medycznej marihuany.
Jaki jest cel tworzenia czekolady z marihuaną? To proste, by poczuć moc, właściwości kannabinoidów, czyli THC. Użytkownicy rekreacyjni szukają w konsumpcji produktów z dodatkiem marihuany odprężenia, haju, relaksu. Dla pacjentów stosujących medyczną marihuanę cenne są przed wszystkim przeciwbólowe, przeciwzapalne i łagodzące stan niepokoju właściwości THC.
Prezentowane przepisy mają charakter informacyjny, zażywanie rekreacyjne marihuany jest nielegalne. Medyczna marihuana jest wydawana wyłącznie na receptę, ze wskazań lekarskich i to lekarz decyduje o dawkowaniu.
Przygotowanie czekolady z dodatkiem medycznej marihuany rozpocznij od zgromadzenia potrzebnych produktów, oto lista:
Czekolada z masłem konopnym (proporcje na 1 filiżankę gorącej czekolady):
Czekolada w kostkach z suszem konopnym (proporcja na ok. 10 kostek czekolady):
Procedura przyrządzenia czekolady z mocą konopi jest banalna. Sprawdź. Nie zajmie to więcej niż kilka minut, nie licząc oczywiście czasu na wystygnięcie i schłodzenie czekolady w foremkach (potrzebnych do drugiej wersji).
Oto jak, krok po kroku, przygotować czekoladę:
Wariant 1:
Wariant 2:
I voila, czekolada gotowa.
Możesz przygotować również wersję z suszem/ masłem CBD. Dodatki w postaci nasion konopi, jagód goji to dodatkowy bonus witamin i prozdrowotnych składników – to tzw. Superfoods.
O autorze:
Marzena Gburska-Bauszewska
Artykuły Marzena Gburska-Bauszewska