Przygotowanie wódki z dodatkiem marihuany (THC) nie jest procesem skomplikowanym. Od dawna przygotowywano trunki zalewając zioła alkoholem. Nie inaczej jest z konopiami. Jak zrobić wódkę z dodatkiem marihuany i jakich składników będziesz potrzebował, przeczytasz w dalszej części tekstu.

Pamiętaj o tym, że konopie indyjskie w Polsce są nielegalne, a za ich posiadanie lub uprawę grozi od 3 do 8 lat pozbawienia wolności. Artykuł powstał jedynie w celach edukacyjnych. Może być pomocny osobom, które przebywają w krajach, gdzie uprawa i posiadanie marihuany (w tym marihuany medycznej) na własny użytek jest dozwolone. Więcej informacji w zakładce prawo.

Wódka z marihuany - jak zrobić

Więcej informacji o łączeniu alkoholu z marihuaną znajdziesz tutaj.

Co jest potrzebne do zrobienia wódki z marihuany?

Przepis na wódkę z marihuany jest prosty. Potrzebujesz następujących składników (proporcja na małą butelkę):

  • susz konopi indyjskich (marihuany) – ok. 3 g
  • alkohol (wódka) – 250 ml

Jak przygotować wódkę z marihuany?

Przygotowanie tego trunku nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu. Aby wódka nabrała konopnej mocy, alkohol musi przez kilka dni wyciągać siłę aktywnych składników z suszu.

Ale po kolei:

  1. Susz musi być poddany podgrzaniu, co ułatwi dekarboksylację (w tym przypadku wstaw susz do piekarnika na ok. 5-10 min. – temp. ok. 110 st.),
  2. Rozdrobniony susz dodajemy do wódki,
  3. Butelkę należy przechowywać w ciemnym miejscu około 5-10 dni,
  4. Potrząsamy butelką intensywnie np. raz dziennie,
  5. Następnie, w ostatnim dniu odstawienia mikstury, zagotowujemy wodę w garnku, wyłączamy gaz i wstawiamy butelkę do garnka z gorąca wodą na ok. 30 minut,
  6. Ostatnim etapem jest odseparowanie materiału roślinnego od płynu (np. za pomocą sitka).

Wódkę można pić samodzielnie lub wykorzystać do zrobienia drinków.

Pamiętaj, pijesz na własną odpowiedzialność.