Sezon wakacyjny coraz bliżej, a co za tym idzie czas na orzeźwiające lody, dające chwilę ochłody w upalne dni. Przepisów na lody jest wiele, ale chodzi o to, by przygotować je szybko, a smak był kremowy i jedwabisty.
Miłośnicy marihuany wymyślają coraz bardziej urozmaicone wersje lodów z THC, my prezentujemy przepis na lody z dodatkiem masła cannabutter (masło THC).
Pamiętaj o tym, że konopie indyjskie w Polsce są nielegalne, a za ich posiadanie lub uprawę grozi od 3 do 8 lat pozbawienia wolności. Artykuł powstał jedynie w celach edukacyjnych. Może być pomocny osobom, które przebywają w krajach, gdzie uprawa i posiadanie marihuany (w tym marihuany medycznej) na własny użytek jest dozwolone. Więcej informacji w zakładce prawo.
Przed przystąpieniem do wykonania domowych lodów trzeba pamiętać:
Przygotuj następujące składniki do wykonania (porcja na ok. 500-600 ml lodów):
Śmietanka kremówka musi być schłodzona.
Całkowity czas od rozpoczęcia pracy do opcji jemy lody to około 5-6 godzin, ale warto tyle zaczekać, bo czekoladowy smak wynagradza wszystko.
Pamiętaj, zamiast masła THC możesz użyć masła przygotowanego z CBD, lody będę miały pyszny smak i prozdrowotny profil.
Jak przygotować cannabutter przeczytasz tutaj.
Zaczynamy:
Możesz posypać lody czekoladą, wiórkami kokosowymi lub ulubionymi owocami.
O autorze:
Marzena Gburska-Bauszewska
Artykuły Marzena Gburska-Bauszewska