Przygotowanie wódki z dodatkiem marihuany (THC) nie jest procesem skomplikowanym. Od dawna przygotowywano trunki zalewając zioła alkoholem. Nie inaczej jest z konopiami. Jak zrobić wódkę z dodatkiem marihuany i jakich składników będziesz potrzebował, przeczytasz w dalszej części tekstu.
Więcej informacji o łączeniu alkoholu z marihuaną znajdziesz tutaj.
Co jest potrzebne do zrobienia wódki z marihuany?
Przepis na wódkę z marihuany jest prosty. Potrzebujesz następujących składników (proporcja na małą butelkę):
- susz konopi indyjskich (marihuany) – ok. 3 g
- alkohol (wódka) – 250 ml
Jak przygotować wódkę z marihuany?
Przygotowanie tego trunku nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu. Aby wódka nabrała konopnej mocy, alkohol musi przez kilka dni wyciągać siłę aktywnych składników z suszu.
Ale po kolei:
- Susz musi być poddany podgrzaniu, co ułatwi dekarboksylację (w tym przypadku wstaw susz do piekarnika na ok. 5-10 min. – temp. ok. 110 st.),
- Rozdrobniony susz dodajemy do wódki,
- Butelkę należy przechowywać w ciemnym miejscu około 5-10 dni,
- Potrząsamy butelką intensywnie np. raz dziennie,
- Następnie, w ostatnim dniu odstawienia mikstury, zagotowujemy wodę w garnku, wyłączamy gaz i wstawiamy butelkę do garnka z gorąca wodą na ok. 30 minut,
- Ostatnim etapem jest odseparowanie materiału roślinnego od płynu (np. za pomocą sitka).
Wódkę można pić samodzielnie lub wykorzystać do zrobienia drinków.
Pamiętaj, pijesz na własną odpowiedzialność.