Opis szczepu
Koffee Cake to wyjątkowy szczep marihuany, jego historia jest bogata i złożona, obejmująca wiele lat doświadczeń hodowców i starannego doboru genów. Stworzony przez firmę Cannarado Genetics szczep jest wynikiem skrzyżowania odmiany The White i Hindu Kush.
Koffee Cake rośnie do średniej wysokości 100-150 cm. Często charakteryzuje się gęstymi, okrągłymi pąkami, pokrytymi trichomami, które wydzielają słodką woń. Okres kwitnienia tego szczepu wynosi średnio od 8 do 10 tygodni
Szczep ten jest zaliczany do hybryd, co oznacza, że zawiera zarówno geny indica, jak i sativa. To hybrydowe dziedzictwo przekłada się na zrównoważony zestaw efektów, które są jednocześnie relaksujące i pobudzające. Jest to szczep pełnosezonowy.
Uprawa Koffee Cake nie jest szczególnie skomplikowana, choć wymaga pewnej staranności. W zależności od warunków i doświadczenia hodowcy plony mogą wynosić od średnich do dużych, co oznacza, że można spodziewać się znaczących ilości kwiatów przy odpowiedniej opiece.
Jeżeli chodzi o działanie odmiana ta oferuje wyjątkowy balans między relaksacją i pobudzeniem. Efekty te są często opisywane jako jednoczesne poczucie euforii i głębokiej relaksacji.
W kwestii zawartości THC i CBD szczep Koffee Cake jest znany z wysokiego poziomu THC, który często waha się od 18% do 25%, a zawartość CBD jest zazwyczaj niska, rzadko przekraczając 1%. Z racji wysokiej zawartości THC szczep może wywoływać intensywne efekty psychoaktywne, co jest istotnym elementem do rozważenia dla tych, którzy są mniej doświadczeni lub mają niską tolerancję na THC.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Skupienie
- Szczęśliwość
- Mrowienie
Działania lecznicze
- Ból
- Stres
- Bezsenność
Skutki uboczne
- Oszołomienie
- Niepokój
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Umiarkowane
Wysokość rośliny
100-150 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
500 g/m2
Czas kwitnienia
8-10 tygodni