Opis szczepu
Sour Bubble został stworzony przez renomowaną firmę B.O.G. Seeds, znaną z produkcji wielu popularnych szczepów. Szczep ten powstał jako krzyżówka między dwoma odmianami – Bubble Gum i Diesel.
Sour Bubble charakteryzuje się charakterystycznym wyglądem. Rośliny tego szczepu rosną w średniej wysokości, zazwyczaj mieści się w przedziale od 90 do 120 centymetrów. Mają gęste i żywiczne pąki, które emanują intensywnym zapachem. Czas kwitnienia Sour Bubble wynosi około 8-9 tygodni.
Pod względem uprawy, Sour Bubble nie jest znany z bycia szczególnie trudnym do uprawy. Jest to szczep, który dobrze radzi sobie zarówno w indoorze, jak i na zewnątrz. Ma tendencję do rozwijania się w gęstej i zwartej strukturze, co może wymagać odpowiedniego przewietrzania i nawadniania. Plony uprawy Sour Bubble są zazwyczaj satysfakcjonujące, ale konkretne dane gramach na metr kwadratowy (g/m2) nie są dostępne.
Sour Bubble jest głównie indicą, co oznacza, że ma przewagę właściwości relaksacyjnych i kojących. Jednakże, ze względu na jego pochodzenie hybrydowe, może zawierać także pewne cechy sativy. Warto zauważyć, że proporcje między indiką a sativą mogą się różnić w zależności od konkretnych linii genetycznych Sour Bubble.
Działanie Sour Bubble charakteryzuje się relaksującymi i kojącymi efektami, które wpływają na ciało i umysł. Szczep ten może być używany do łagodzenia stresu, lęku i bólu, a także do indukowania uczucia spokoju i relaksu. Każda indywidualna reakcja na ten szczep może się różnić, więc zawsze warto rozpoczynać od mniejszych dawek i dostosowywać do własnych potrzeb.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Relaks i odprężenie
- Szczęśliwość
- Senność
Działania lecznicze
- Ból
- Bezsenność
- Lęk
Skutki uboczne
- Suchość ust
- Suchość oczu
- Oszołomienie
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Niskie
Wysokość rośliny
90-120 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
Brak informacji
Czas kwitnienia
8-9 tygodni