Opis szczepu
Ten szczep został stworzony przez skrzyżowanie dwóch znanych odmian: Sour Diesel i Wedding Cake. Rośliny Sour Cake charakteryzują się wyrazistym wyglądem, z soczystozielonymi liśćmi i jasnozielonymi pąkami, które są gęsto pokryte białymi kryształkami żywicy. Rośliny te osiągają średnią wysokość, zazwyczaj w granicach 100-180 cm. Czas kwitnienia tego szczepu wynosi od 9 do 10 tygodni, co jest dość typowe dla tego rodzaju hybryd.
Sour Cake jest hybrydą z lekką dominacją sativy (55% sativa, 45% indica) i jest odmianą pełnosezonową. Uprawa Sour Cake jest przeciętna pod względem trudności, a rośliny te dają umiarkowane plony, zarówno w uprawie wewnętrznej, jak i zewnętrznej, osiągając średnio 400-500 gramów na metr kwadratowy.
Oczekiwane działanie Sour Cake to głównie pobudzenie, euforia i kreatywność, dzięki swojemu satiwowemu rodowodowi. Zawartość THC w tym szczepie może sięgać nawet 25%, co czyni go dosyć mocnym i odpowiednim dla bardziej doświadczonych użytkowników.
W smaku szczep ten łączy w sobie intensywne nuty cytrusów, paliwa i kwasowości z pochodzącego od Sour Diesel z subtelnymi słodkimi i ziemistymi akcentami od Wedding Cake. Ta niezwykła kombinacja sprawia, że Sour Cake jest szczególnie ceniony wśród miłośników marihuany, zarówno ze względu na smak, jak i działanie.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Euforia
- Szczęśliwość
- Gadatliwość
Działania lecznicze
- Brak apetytu
- Stres
- Lęk
Skutki uboczne
- Suchość oczu
- Paranoja
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Przeciętne
Wysokość rośliny
100-180 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
400-500 g/m2
Czas kwitnienia
9-10 tygodni