Opis szczepu
Sour Kosher to szczep marihuany, który wywodzi się z krzyżówki dwóch popularnych szczepów, Sour Diesel i Kosher Kush. Sour Diesel jest sativą o silnym działaniu, natomiast Kosher Kush to odmiana indica o potężnych właściwościach relaksacyjnych. Połączenie tych dwóch szczepów zaowocowało stworzeniem Sour Kosher, który oferuje doskonałe właściwości zarówno sativy, jak i indici.
Roślina Sour Kosher ma typowy wygląd hybrydy, z wysokimi, smukłymi pędami i dużymi liśćmi. Pąki są zielone z pomarańczowymi włoskami i pokryte białą żywicą. Wysokość rośliny wynosi od 100 do 200 cm, a czas kwitnienia to około 9-10 tygodni.
Uprawa Sour Kosher nie jest bardzo trudna, jednak wymaga pewnej wiedzy i doświadczenia ze strony hodowcy. Roślina ta dobrze radzi sobie w różnych warunkach uprawy, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Plony Sour Kosher wynoszą średnio około 400-500 g/m2. Odporność na choroby i szkodniki jest przeciętna, więc hodowcy muszą zwracać uwagę na rośliny podczas uprawy.
Działanie szczepu Sour Kosher obejmuje zarówno energetyzujące, jak i relaksujące efekty. Oczekuje się, że działanie będzie początkowo pobudzające, z silnym hajem, który z czasem przejdzie w głębokie uczucie relaksu. Może być stosowany do łagodzenia stresu, lęku, depresji oraz bólu.
Bank nasion, który wyprodukował szczep Sour Kosher, to DNA Genetics. Firma ta jest znana z produkcji wielu innych popularnych i cenionych szczepów marihuany.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Uniesienie
- Euforia
- Szczęśliwość
Działania lecznicze
- Lęk
- Bezsenność
- Ból
Skutki uboczne
- Niepokój
- Oszołomienie
- Suchość oczu
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Przeciętne
Wysokość rośliny
100-200 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
400-500 g/m2
Czas kwitnienia
9-10 tygodni