Opis szczepu
Sour OG Cheese to interesujący szczep marihuany, będący wynikiem skrzyżowania odmian Sour Diesel, OG Kush oraz Cheese.
Rośliny tego szczepu osiągają wysokość od 90 do 160 cm, a okres kwitnienia trwa zazwyczaj od 8 do 10 tygodni.
Sour OG Cheese to hybryda z dominacją indica (około 70% indica, 30% sativa), dostępna zarówno w wersji pełnosezonowej, jak i feminizowanej. Szczep ten jest uznawany za umiarkowanie trudny w uprawie, jednak z dobrymi warunkami i odpowiednią opieką może dać plony w zakresie od 450 do 550 g/m².
Działanie Sour OG Cheese jest głęboko relaksujące i uspokajające, dzięki dużej zawartości indica, ale także euforyczne i pobudzające umysł, co jest zasługą obecności sativy. To sprawia, że szczep ten jest popularny zarówno wśród osób szukających ulgi w bólu i napięciu, jak i tych, którzy pragną pobudzenia kreatywności.
Głównym terpenem tego szczepu jest limonen, który przyczynia się do jego cytrusowego, orzeźwiającego aromatu.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Euforia
- Relaks i odprężenie
- Szczęśliwość
Działania lecznicze
- Depresja
- Lęk
- Napięcie mięśniowe
Skutki uboczne
- Suchość ust
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Umiarkowane
Wysokość rośliny
90-160 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
500 g/m2
Czas kwitnienia
8-10 tygodni