Opis szczepu
Pochodzenie i historia szczepu Tangie and Cream jest dobrze znane. Jest to hybryda, która powstała z krzyżówki dwóch innych odmian: Tangie i Cookies and Cream. Tangie jest szczepem sativa o wyrazistym, cytrusowym aromacie, natomiast Cookies and Cream to hybryda o słodkim zapachu z nutą kremu. Połączenie tych dwóch odmian dało początek Tangie and Cream.
Wygląd Tangie and Cream charakteryzuje się średnią wysokością rośliny, która może wynosić od 80 do 120 cm. Jest to odmiana, która rozwija się w sposób kompaktowy, z gęstymi i zwartymi pąkami. Czas kwitnienia Tangie and Cream wynosi zazwyczaj około 8-9 tygodni, co jest stosunkowo krótkim okresem.
Tangie and Cream jest hybrydą, co oznacza, że jest krzyżówką dwóch różnych gatunków konopi. Ta hybryda łączy cechy sativy i indica, co może wpływać na jej działanie.
W kontekście uprawy, Tangie and Cream może być odpowiednim wyborem dla doświadczonych hodowców. Nie posiadam dokładnych informacji na temat trudności uprawy, ale ze względu na pochodzenie i charakterystyki rodzicielskich odmian, warto poświęcić uwagę na szczegóły opieki nad tą rośliną. Jeśli zostaną spełnione odpowiednie warunki uprawy, Tangie and Cream może dostarczyć satysfakcjonujące plony, jednak precyzyjne dane na temat plonów (w gramach na metr kwadratowy) nie są dostępne.
Oczekiwane działanie Tangie and Cream ma tendencję do skłaniania się ku cechom sativy. Szczep ten może wywoływać pobudzenie umysłu, euforię i kreatywność. Często opisywany jest jako energetyczny, pozytywnie nastrajający i inspirujący. Jednak reakcje organizmu na konopie mogą się różnić, dlatego ostateczne doświadczenie może zależeć od indywidualnych preferencji i tolerancji.
Wrażenia i doznania
Doznania
- Skupienie
- Mrowienie
- Uniesienie
Działania lecznicze
- Ból
- Lęk
- Depresja
Skutki uboczne
- Suchość ust
Charakterystyka uprawy
Wymagane doświadczenie w uprawie
Przeciętne
Wysokość rośliny
80-120 cm
Wydajność uprawy(plantacji)
Brak informacji
Czas kwitnienia
8-9 tygodni