Próby łączenia marihuany z alkoholem nie są niczym nowym. Nalewka z dodatkiem marihuany jest powszechnie znana wielbicielom konopi, a w wersji z CBD polecana tym, którzy doceniają prozdrowotny profil konopi siewnych. Czy można łączyć konopie indyjskie z whisky? Teoretycznie tak, inna kwestia to działanie, jakie można uzyskać po połączeniu obu substancji.

Pamiętaj o tym, że konopie indyjskie w Polsce są nielegalne, a za ich posiadanie lub uprawę grozi od 3 do 8 lat pozbawienia wolności. Artykuł powstał jedynie w celach edukacyjnych. Może być pomocny osobom, które przebywają w krajach, gdzie uprawa i posiadanie marihuany (w tym marihuany medycznej) na własny użytek jest dozwolone. Więcej informacji w zakładce prawo.

Dekarboksylacja thc do whisky i alkoholu

Więcej informacji o skutkach łączenia alkoholu i marihuany przeczytasz tutaj.

Whisky jest mocnym alkoholem i należy o tym pamiętać, mieszanie go z marihuaną będzie zmagać działanie obu substancji.

THC i marihuana przyjmowana drogą pokarmową działa z dużym opóźnieniem i przez dłuższy czas niż w przypadku waporyzacji lub palenia. Efekt zażycia może być odczuwalny po 1-4 godzinach i utrzymywać się nawet kilkanaście godzin. Każdy organizm reaguje i działa inaczej na różne dawki THC. Pamiętaj, że produkty te są nielegalne i zakazane.

Uwaga: posiadanie i zażywanie marihuany (konopi indyjskich) jest w Polsce nielegalne, a tekst ma charakter informacyjny. Nasze teksty poradnikowe powstały w celach edukacyjno-informacyjnych.

Czego potrzeba do zrobienia whisky z THC?

susz

Aby przygotować whisky z marihuaną potrzebujesz tylko dwóch składników, jak łatwo wywnioskować, są to:

  • whisky – butelka
  • susz konopi indyjskich – w zależności od preferencji, co do mocy trunku – przykładowo 5 g

Potrzebne będzie również sitko lub gaza do odsączenia płynu oraz słoik do połączenia obu składników.

Jak to zrobić – przepis krok po kroku

Wykonanie whisky nie zajmuje wiele czasu, oto jak przygotować taki trunek:

whisky thc
  1. Susz musi zostać poddany dekarboksylacji (patrz informacje wyżej),
  2. Whisky należy przelać do słoika i wrzucić rozdrobniony susz (rozdrobnij go młynkiem lub grinderem),
  3. Miksturę pozostawiany w ciemnym miejscu na około 48-72 godziny lub dłużej, mieszając raz dziennie. Czym dłużej, tym więcej kannabinoidów zostanie rozpuszczonych w alkoholu.
  4. Po tym czasie oddzielamy susz od płynu za pomocą sitka lub gazy.
  5. Płyn przelewamy do butelki.
  6. Gotowe!

Tak powstały trunek ma bardzo silne działanie. Ilość suszu można modyfikować, zaleca się ostrożność przy przygotowywaniu takich napojów. Połączenie smaku whisky z aromatem konopi daje interesujące doznania smakowe, choć dotyczy to amatorów whisky, dla niektórych osób smak samej whisky jest już nie do przyjęcia.