Próby łączenia marihuany z alkoholem nie są niczym nowym. Nalewka z dodatkiem marihuany jest powszechnie znana wielbicielom konopi, a w wersji z CBD polecana tym, którzy doceniają prozdrowotny profil konopi siewnych. Czy można łączyć konopie indyjskie z whisky? Teoretycznie tak, inna kwestia to działanie, jakie można uzyskać po połączeniu obu substancji.
Więcej informacji o skutkach łączenia alkoholu i marihuany przeczytasz w osobnym opracowaniu.
Whisky jest mocnym alkoholem i należy o tym pamiętać, mieszanie go z marihuaną będzie zmagać działanie obu substancji.
THC i marihuana przyjmowana drogą pokarmową działa z dużym opóźnieniem i przez dłuższy czas niż w przypadku waporyzacji lub palenia. Efekt zażycia może być odczuwalny po 1-4 godzinach i utrzymywać się nawet kilkanaście godzin. Każdy organizm reaguje i działa inaczej na różne dawki THC. Pamiętaj, że produkty te są nielegalne i zakazane.
Uwaga: posiadanie i zażywanie marihuany (konopi indyjskich) jest w Polsce nielegalne, a tekst ma charakter informacyjny. Nasze teksty poradnikowe powstały w celach edukacyjno-informacyjnych.
Czego potrzeba do zrobienia whisky z THC?
Aby przygotować whisky z marihuaną potrzebujesz tylko dwóch składników, jak łatwo wywnioskować, są to:
- whisky – butelka
- susz konopi indyjskich – w zależności od preferencji, co do mocy trunku – przykładowo 5 g
Potrzebne będzie również sitko lub gaza do odsączenia płynu oraz słoik do połączenia obu składników.
Jak to zrobić – przepis krok po kroku
Wykonanie whisky nie zajmuje wiele czasu, oto jak przygotować taki trunek:
- Susz musi zostać poddany dekarboksylacji (patrz informacje wyżej),
- Whisky należy przelać do słoika i wrzucić rozdrobniony susz (rozdrobnij go młynkiem lub grinderem),
- Miksturę pozostawiany w ciemnym miejscu na około 48-72 godziny lub dłużej, mieszając raz dziennie. Czym dłużej, tym więcej kannabinoidów zostanie rozpuszczonych w alkoholu.
- Po tym czasie oddzielamy susz od płynu za pomocą sitka lub gazy.
- Płyn przelewamy do butelki.
- Gotowe!
Tak powstały trunek ma bardzo silne działanie. Ilość suszu można modyfikować, zaleca się ostrożność przy przygotowywaniu takich napojów. Połączenie smaku whisky z aromatem konopi daje interesujące doznania smakowe, choć dotyczy to amatorów whisky, dla niektórych osób smak samej whisky jest już nie do przyjęcia.